Berner Sennen

 

De Berner Sennen Hond is van oudsher een boeren erfhond. 
Hij werd gebruikt om vee te drijven en karren te trekken. Door z'n geweldige uitstraling en prettige karakter is de Berner Sennenhond uitgegroeid tot een populair ras.

Helaas heeft dit ervoor gezorgd dat in de loop der jaren er diverse ziektebeelden in zijn geslopen, zoals PRA (progressieve retina atrofie) en de beruchte Maligne Histocytose een kankervorm waaraan helaas veel Berners overlijden. Daarnaast is in het eerste levensjaar van essentieel belang dat de hond goed begeleid wordt om klachten aan het bewegingsapparaat te voorkomen.

Bij Dierenkliniek Kortenoord hebben wij al jarenlang de kennis en expertise in huis om een goede diagnose te stellen. Zo zijn wij gespecialiseerd op bepaalde ziektetechnische gebieden zoals orthopedie (TTA, TPLO, Patella, fracturen), laparoscopie, oncologie (chemotherapie en bestraling), echografie (door specialist), tandheelkunde en homeopathie.

Daarnaast bieden wij een uitstekende begeleiding in het eerste levensjaar van uw Berner Sennenhond waardoor een boel klachten kunnen worden voorkomen.
Maar niet alleen de Berner Sennenhond, ook de andere Zwitserse rassen (Witte herder en andere Sennenhonden) zijn veel geziene gasten. In de afgelopen jaren hebben onze dierenartsen veel ervaring opgedaan in de ziektebeelden en behandeling daarvan.

Marèse van Haneghem kan u ook alles over de orthopedie van uw Berner vertellen. Schroom niet om telefonisch contact op te nemen.

Maagtorsie

Preventief voorkomen van een maagtorsie (maagdraaiing). Lees meer >

TTA Rapid

Voorste kruisband operatie (TTA Rapid), TPLO en ervaringen van andere eigenaren. Lees meer >

CT Scan

CT scan.  Lees meer >

Oorontsteking

Ooronsteking bij uw Berner. Lees meer >

Oncologie

Oncologie en mogelijke behandelingen. Lees meer > 

Eikenprocessierups gevaarlijk

Eikenprocessierups is gevaarlijk voor uw Berner. Lees meer>

Erfelijke oogafwijking bij een Berner sennenhond

Erfelijke ziekte bij Berner sennenhonden
Lees meer >

Castratie reu op jonge leeftijd

Castratie of chemische castratie reu op jonge leeftijd
Lees meer >

Herpes

Herpes
Lees meer >

Cryptorche reu

Moet een cryptorche reu operatief behandeld worden?
Lees meer >

Waterintoxicatie

Waterintoxicatie in de warme periodes van het jaar
Lees meer >