Dierenarts Wageningen

Op zoek naar een dierenarts in Wageningen? Kortenoord is een moderne dierenartspraktijk met eigen apotheek en operatiekamers en biedt huisdieren de beste medische zorg. 

Onze kliniek

Als u een dierenarts in Wageningen zoekt en de beste zorg en behandeling wenst voor uw huisdier, kunt u een afspraak maken met Kortenoord. In onze dierenartspraktijk vormen wij een multidisciplinair team met meerdere dierenartsen en paraveterinaire medewerkers. U komt met uw huisdier bij ons in een moderne praktijk, waar alles voorhanden is om de beste medische zorg te kunnen verlenen. Wij beschikken daarbij over een eigen apotheek en voeren in onze praktijk onder meer operaties uit.

Dierenartsen met specialisaties

Eén van de voordelen die onze dierenkliniek in Wageningen te bieden heeft, is dat wij diverse specialismen beheersen. De specialisaties variëren van tandheelkunde tot laparoscopie en van interne geneeskunde tot gastropexie. Daarnaast kunnen wij huisdieren indien nodig ook behandelen op basis van de natuurgeneeswijzen en daarbij maken wij onder meer gebruik van homeopathie. In onze dierenkliniek in Wageningen zijn alle soorten gezelschapsdieren welkom, zoals honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Dierenarts in Wageningen ook voor spoedgevallen

Spoedgevallen kunt u direct melden bij onze dierenkliniek in Wageningen, waarna de dienstdoende dierenarts spoedeisende medische zorg zal verlenen aan uw huisdier. Wij zijn voor spoedgevallen 24 uur per dag bereikbaar. Voor reguliere behandelingen en controles werken wij op basis van een afsprakensysteem, zodat u en uw huisdier met een zo beperkt mogelijke wachttijd te maken krijgen.

Dierenkliniek Kortenoord is gevestigd in Wageningen aan de Rietveldlaan 80. Het algemene telefoonnummer is 0317-412432 en wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 uur tot 19.30 uur en van zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. Op onze site vindt u de gegevens met betrekking tot de tijden waarop het telefonisch spreekuur wordt gehouden. Indien uw huisdier een medisch probleem heeft of bijvoorbeeld gevaccineerd moet worden, kunt u altijd telefonisch contact opnemen met onze kliniek in Wageningen om daarvoor een afspraak te maken. Onze dierenartsen staan voor u klaar.

Cat Friendly

Onze kliniek heeft het gouden CatFriendly certificaat. Zo hebben wij een aparte kattenspreekkamer, een gescheiden wachtkamer en bij de opname van uw huisdier wordt u kat gescheiden van andere dieren.

Homeopathie bij dieren

Indien een reguliere behandeling geen uitkomst biedt voor uw huisdier is homeopathie nog altijd een optie. Homeopathie is eveneens een optie om als aanvulling te dienen op een toegepaste therapie. Als u met uw huisdier naar onze praktijk in Wageningen komt, kijken onze dierenartsen naar de klachten om te bepalen of klinische of klassieke homeopathische therapie de beste oplossing is. Uiteraard volgt een behandeling altijd in overleg met u.

Specialist bij kruisbandscheuring hond

Kortenoord is in Wageningen en omgeving dé specialist als het gaat om het herstel van een kruisbandscheuring bij honden. Een kruisbandscheuring leidt doorgaans tot kreupelheid van de achterpoot en zorgt voor instabiliteit van de knie. Wij doen uitgebreid onderzoek om de juiste diagnose te stellen. Bijvoorbeeld of het om een gedeeltelijke kruisbandscheuring gaat of een volledige scheuring. Er zijn diverse therapieën mogelijk afhankelijk van de diagnose. Bijvoorbeeld het voorschrijven van pijnstillers en ontstekingsremmers of een operatieve behandeling. Bij de noodzaak van een operatie is er onderscheid tussen kleine en grote honden. Een kapselhechting is voor kleine hondjes een oplossing en de TTA-rapid methode voor grote honden. Hierbij wordt een deeltje van het onderbeen iets naar worden verplaatst.

Artrose bij honden

Artrose is een veelvoorkomende probleem bij honden en zorgt voor ongemak bij het bewegen. Misschien merkt u dat uw hond niet goed meer meekomt of dat er sprake is van mank lopen of kreupel zijn. Bij het vermoeden van het bestaan van artrose is het aan te raden om in onze praktijk nabij Wageningen een röntgenfoto te laten maken. Op deze wijze kan onze dierenarts de juiste diagnose stellen.

Voordelen van ons dierenziekenhuis

Onze kliniek met gespecialiseerde dierenartsen in Wageningen bestaat uit een compleet dierenziekenhuis. Dat biedt u en uw huisdieren vele voordelen. Wij hebben namelijk alles in huis om uw huisdier de beste zorg te verlenen. Wij hebben onder meer verschillende ruimtes om huisdieren voor onderzoek op te nemen, maar ook voor lopende opnames. Bijvoorbeeld als een huisdier geopereerd wordt. Daarnaast is er sprake van een medium-care opname voor huisdieren die ernstig ziek zijn. Er is een wachtkamer waar gratis koffie beschikbaar is en wij beschikken over drie spreekkamers waar onze dierenartsen in Wageningen u en uw huisdier ontvangen.

Kortenoord is uw kliniek voor Gelderland, Veenendaal, Ede, Amerongen en omgeving.