Röntgenkamer

In de röntgenkamer worden foto's gemaakt met een speciaal voor dieren ontwikkeld röntgenapparaat. Dit apparaat beschikt over een beweegbare tafel, zodat de patiënt niet verschoven hoeft te worden voor het maken van de foto. Wanneer de patiënt het toelaat worden de foto’s zonder narcose genomen. Voor het maken van röntgenfoto's zijn wij gehouden aan strenge wettelijke voorschriften. Dat wil zeggen dat er lood in muren en deuren zit en de eigenaar een loodschort dient te dragen. De assistentes en dierenartsen dragen ter bescherming tegen de straling een loodschort, een schildklierbeschermer en loodhandschoenen. Ook is er een maandelijks controle d.m.v. röntgenbadges, mouwplaatjes die de hoeveelheid straling meten.


De foto’s worden ter plekke ontwikkeld, waardoor de röntgenfoto’s direct beoordeeld en besproken kunnen worden. In onze röntgenkamer worden niet alleen röntgenfoto's gemaakt, maar worden ook echografische onderzoeken gedaan. Dit kan een echo zijn voor het bepalen of er levende pups zijn tot aan echo's van het hart.

 

Elleboogdysplasie (ED) en Heupdysplasie (HD) foto's

Ook voor het maken van Elleboogdysplasie (ED) en Heupdysplasie (HD) foto's bent u bij ons aan het goede adres.
Hieraan worden vanuit de Raad van Beheer bepaalde eisen gesteld. Onze assitentes staan u graag te woord om de eisen van HD en ED foto's met u te bespreken.

Lees meer over röntgenfoto's voor honden