Honden

Behalve specialisatie op bepaalde ziektetechnische gebieden (orthopedie, homeopathie, interne geneeskunde, laparoscopie etc.) zijn er ook een aantal hondenrassen waarin de dierenartsen van Kortenoord zich verdiept hebben. 

Vooral de Berner Sennenhond, maar ook de andere Zwitserse rassen (Witte herder en andere Sennenhonden) zijn veel geziene gasten. In de afgelopen 25 jaar hebben, in eerste instantie Steven Schukking en Frans Smeur en later ook Marèse van Haneghem, veel ervaring opgedaan in de ziektebeelden en behandeling daarvan.

Steven Schukking is adviseur van de Berner Sennenvereniging op foktechnisch gebied en probeert de sterke punten van het ras naar boven te halen. Ook in het onderzoek naar de Maligne histiocytose (kwaadaardige tumoren bij de Berner Sennenhonden) heeft Dierenkliniek Kortenoord z'n steentje bij gedragen.

Voor vragen en overleg wat betreft de behandeling van deze rassen (maar natuurlijk ook voor alle andere rassen) staan wij u graag te woord op onze telefonische spreekuren.

Voortplanting

Hier vindt u informatie over de voortplanting van uw hond.
Lees meer >