Mijn hond eet niet

 
Iedere hondeneigenaar maak het wel eens mee, een hond die niet wil eten. Als eigenaar maak je je dan zorgen, maar het hoeft niet gelijk een probleem te zijn. Of het een probleem is hangt van de situatie af. Sommige honden kunnen kieskeurig zijn en geen zin hebben in eten of zich even een dagje minder lekker voelen zonder echt ziek te zijn. Ook op een hele warme dag willen honden nog wel eens wat minder eten dan normaal. Als een hond een dag niet wil eten maar verder fit is, hoeft u zich niet gelijk zorgen te maken.
 
Voor overleg kunt u altijd contact opnemen met één van onze dierenartsen via telefonisch spreekuur. 
 

Wanneer langs de dierenarts?

- Wanneer het gaat om een jonge pup. Pups hebben minder reserve-energie dan een volwassen gezonde hond. Pups kunnen er dan ook minder goed mee omgaan wanneer ze geen eten binnen krijgen en kunnen een lage bloedsuikerspiegel krijgen. Dit kan levensbedreigend zijn, vooral bij kleine rassen. 
- Wanneer uw hond al meerdere dagen niet wil eten en normaal een hond met een goede eetlust is. Als een hond normaal erg houdt van eten en ineens niet meer wil eten kan het verstandig zijn om langs te komen. 
- Als uw hond zich duidelijk niet lekker voelt naast het niet eten, kan het ook raadzaam zijn om contact op te nemen. 
- Wanneer uw hond ook braakt naast het niet eten is het zeker verstandig om contact met de kliniek op te nemen. Wij kunnen uw hond dan volledig nakijken en iets tegen de misselijkheid geven indien nodig. 
- Wanneer uw hond al gedurende langere tijd niet goed eet en daarnaast ook nog afvalt. Er kunnen dan andere redenen zijn die er voor zorgen dat er geen eetlust is. Het is dan aan te raden om langs te komen zodat wij een gedegen onderzoek kunnen uitvoeren. 
 

Onderzoek en diagnose waarom uw hond niet eet: 

Soms zal het nodig zijn om verder onderzoek te doen naar de reden dat uw hond niet wil eten. Het niet eten bij honden kan immers veel verschillende oorzaken hebben. In de eerste instantie zullen wij uw hond onderzoeken in de spreekkamer. Aan de hand van de bevindingen tijdens het onderzoek zijn er meerdere vervolgstappen mogelijk. Hiervoor bent u bij Kortenoord aan het juiste adres. Wij beschikken over alle moderne apparatuur die er nodig is om tot een diagnose te komen is.