Nagels laten knippen van uw hond

Op zoek naar een plek om de nagels van uw hond te laten knippen? Wij kunnen u helpen door de nagels van uw trouwe viervoeter te knippen bij onze praktijk in Wageningen.

Het gevolg van lange teennagels zijn pijnlijke pootjes. Wanneer de teennagels van een hond contact maken met harde grond, zoals een trottoir of uw keukenvloer, duwt het harde oppervlak de nagel terug in het nagelbed. Dit oefent druk uit op alle teenverbindingen of dwingt de teen om naar de zijkant te draaien.

Een ander gevolg van lange teennagels is ernstiger.
Alle dieren vertrouwen op informatie van zenuwen in hun voeten om door de wereld te bewegen. Miljoenen jaren hebben wilde honden lange afstanden afgelegd tijdens de jacht. De enige keer dat hun teennagels de grond zouden raken, was bij het beklimmen van een heuvel. Het brein van een hond is evolutionair geprogrammeerd om teennagelcontact te associëren met op een heuvel of berg te zijn, en hij verschuift daarop zijn lichaamshouding alsof hij aan het klimmen is: voorover leunend, over zijn voorpoten, de heuvel op.

Bij een gezonde hond is het niet gebruikelijk de nagels te knippen. Alleen als de hond weinig op straat loopt, of de nagels groeien snel het voetzooltje in, kunt u ervoor kiezen de nagels te laten knippen. Berucht is het binnenste teentje dat de grond niet raakt. Deze zogenaamde 5e teen hangt een stukje boven de grond en moet regelmatig gecontroleerd worden om ingroeien te voorkomen.  Doe dit bij voorkeur niet zelf thuis, maar maak een afspraak bij de dierenarts, dit om problemen te voorkomen.

Moeten de nagels van uw hond geknipt worden? Neem dan even contact op met de praktijk en dan kunnen we daar een afspraak voor inplannen.

U kunt contact opnemen met de praktijk door te bellen naar 0317 412 432