Feedwise

Voeding is een belangrijk onderdeel van een gezond leven van zowel mens als dier.
Huisdieren zijn echt onderdeel van het gezin en dat zorgt ervoor dat wij als eigenaar en dierenarts waarde hechten aan kwalitatief goede voeding.
In onze praktijk hebben we een mooie tool om voor hond en kat een geschikte voeding te kiezen.
Onderhoudsvoer, dieetvoeding of eigen bereide maaltijden kunnen worden geanalyseerd en voor ieder individu kan een eigen (merk-)onafhankelijk advies gegeven worden.
 


Een overzicht van de mogelijkheden voor advies op maat:
 

-    Groeiende dieren 
-    Dieren met overgewicht
‚Äč-    Blaasdieet
-    Nierdieet
-    Maag -darmproblemen
-    Allergieën en voedselovergevoeligheid
-    Gezonde dieren in alle levensfases
-    Evaluatie van zelf samengestelde diëten|
-    Combinatie van verschillende voedingen

Naast het gegeven voedingsadvies vinden we opvolging ook erg belangrijk. Denk bij groeipijnen en allergieën bijvoorbeeld aan een controle bij een van de artsen en bij maag -darmproblemen of te zware dieren aan meerdere weeg momenten bij de paraveterinair. Samen kijken we per contactmoment hoe het gaat, of er eventueel aanpassingen gedaan moeten worden en plannen we een volgende afspraak in indien nodig.

Ook voor gezonde dieren is het een goed idee om eens kritisch te kijken naar de voeding dat het op dit moment krijgt.

Bent u bijvoorbeeld benieuwd of het voer dat u geeft de juiste hoeveelheid energie en nutriënten bevat? Ook dat kunnen we middels dit programma nakijken, alle beschikbare voeders zijn in dit programma te vinden.  Een voedingscheck noemen we dit, aan de hand van de uitkomst van deze check kunnen we eventueel kijken naar een aanpassing in hoeveelheid of bijvoorbeeld besluiten om over te stappen op een andere voeding.
 

Bij interesse of vrijblijvende vragen rondom voeding kunt u contact opnemen met onze paraveterinair Marlieke, zij helpt u graag!
Belt u met onze telefoniste op telefoonnummer 0317-412 432 en vraag naar Feedwise of mail ons op info@kortenoord.com met onderwerp Feedwise.
Marlieke zal dan vrijblijvend contact met u opnemen en u van het juiste voedingsadvies kunnen voorzien. Tegenwoordig is ook onze paraveterinair Marielle op de Feedwise ingewerkt. Op deze manier is er altijd een medewerker aanwezig die u juist kan informeren.

 

Klantenervaring: Beau's Afvalsucces

“Mijn gecastreerde kater Beau (8 jr) is een echte bourgondiër. Hij houdt erg van eten, en eet ook graag de bakjes van mijn andere drie poezen leeg. In maart 2021 woog hij inmiddels 6,3 kg en dat vonden dierenarts Esther en ikzelf toch wel wat te zwaar. Het zou goed zijn als hij wat af zou vallen. En ik wist ook wel dat me dat zonder hulp niet zou lukken. In maart 2021 ben ik voor Beau overgestapt op Hill’s metabolics (kattenknabbels voor dikkerds) en heeft paraveterinair Marlieke een rantsoen voor Beau berekend. Eerst op 50 gram harde knabbels per dag, verdeeld over 25 gram ’s ochtends en 25 gram ’s avonds. Later is dit verlaagd naar 45 gram totaal, ook weer verdeeld over ’s ochtends en ’s avonds.

Ik heb Beau om de twee à drie weken gewogen en het gewichtsverlies was soms 100 gram, en soms niets. Marlieke belde mij om de drie weken op en noteerde zijn gewicht en lette op dat hij niet te snel afviel.  Ook waren er momenten dat hij weer omhoog ging in gewicht. Als je meer katten in huis hebt, die geen problemen hebben met dik worden en meerdere hapjes op een dag willen eten, moet je continu opletten. Want zodra er een bakje knabbels op de grond staat, komt Beau als een grote stofzuiger alles leegeten. En dat kan niet. Dus moesten mijn andere katten eraan wennen dat er niet meer continu wat te knabbelen stond. Nu zijn zij eraan gewend, en ik ook. Wel doe ik Beau twee keer per dag naar buiten, om de rest van mijn katten in alle rust te kunnen laten eten. Het gebeurt nog weleens dat ik niet oplet en dat Beau dan in een onbewaakt ogenblik een heel bakje ‘verkeerde’ knabbels naar binnen werkt. En dan uitgebreid gaat liggen uitbuiken. Maar dat komt niet vaak meer voor. Nu, in december 2021 weegt Beau 5,3 kg, ruim een kilo minder. Dat is mooi. Maar hij blijft op rantsoen staan, anders zit die kilo er snel weer aan. Nu belt Marlieke mij om de drie maanden, om zijn gewicht te noteren en in de gaten te houden.”