Vaccinaties bij de kat

Uw kitten moet beschermd worden tegen een aantal besmettelijke ziekten. Aangezien jonge katten hun weerstand nog moeten opbouwen dient het inentingsschema strikt gevolgd te worden.

Het schema ziet er als volgt uit:

- op 8-9 weken leeftijd: kattenziekte en niesziekte
- op 12-13 weken leeftijd: kattenziekte en niesziekte
- Op 6 maanden leeftijd: kattenziekte en niesziekte

Hiermee heeft de kat tot een leeftijd van 6 maanden voldoende antilichamen opgebouwd. Vanaf deze leeftijd worden de vaccinaties elk jaar herhaald voor een optimale bescherming. Wij sturen u hiervoor een herinnering via de mail. Ook katten die niet buiten komen, kunnen niesziekte of kattenziekte oplopen. Het is dus verstandig om hen ook te vaccineren. Als er plannen zijn om de kat mee te nemen naar het buitenland is een Europees paspoort, een rabiësvaccinatie, en een identificatiechip verplicht. De vaccinatie dient een maand van te voren gegeven te worden. Sommige landen stellen extra eisen, dus neem tijdig contact met ons daarover op, of neem zelf een kijkje op de website van het LICG (het Landelijk Informatie Centrum Dieren) op www.licg.nl.
 

Kosten vaccinatie kat

De kosten van de vaccinatie lopen uiteen. In ons tarieven schema ziet u de prijzen. Bij elke vaccinatie bekijkt de dierenarts gelijk even de algehel conditie van uw huisdier.