Ziektes en aandoeningen bij katten

In onderstaande lijst vind u meer informatie over verschillende ziektes en aandoeningen bij katten. Omdat er veel verschillende soorten ziektes en aandoeningen voorkomen, zal deze lijst nooit een uitputtende lijst worden.

Heeft u vragen of twijfelt u of een bezoek aan de dierenarts met uw kat noodzakelijk is, dan adviseren we u gebruik te maken van het telefonisch spreekuur.

Grasspriet in de keel van de kat

Waarom bij katten een grasspriet in de neus of keel blijft vast zitten is niet precies bekend. Het meest waarschijnlijk lijkt dat de kat een lange spriet maar gedeeltelijk doorslikt, waarna
Lees meer >

Aandoeningen blaas en plasbuis

F.L.U.T.D. is de afkorting van Feline Lower Urinary Tract Disease, of terwijl “aandoeningen aan de blaas en plasbuis bij katten”.
Lees meer >

Artrose bij de kat

Artrose wordt vaak niet opgemerkt bij katten. Doe de test om te kijken of uw kat artrose heeft.
Lees meer >

Eikenprocessierups gevaarlijk

Deze rups kan zwelling veroorzaken in de bek van de kat.
Lees meer >

Patella Luxatie (losse knieschijf) bij kat

Patella luxatie is een aandoening in de knie van een kat die zonder behandeling kan verergeren. Er zijn meerdere behandelmogelijkheden om de knieschijf terug op zijn plaats te krijgen.
Lees meer >

Eosinofiele zweer bij de kat

Lees meer >

Suikerziekte bij de kat

Lees meer >

Dolly Parton Syndroom

Fibroadenomateuze hyperplasie (vertaling; bindweefsel-en klierzwelling) is een lastige naam voor een aandoening die ook wel het “Dolly Parton syndroom” wordt genoemd. Het betreft een goedaardige, maar vervelende zwelling van één of meerdere van de melkklieren.
Lees meer >

Abces kat

Lees meer >

Lelievergiftiging kat

Lees meer >

Tritrichomonas / Darmparasiet kat

Lees meer >

Schildklierproblemen kat

Lees meer >

Malocclusie kat

Lees meer >