21 februari 2019, door Dierenkliniek Kortenoord

Verlaagde tarieven voor HD/ED onderzoeken

Dierenkliniek Kortenoord is al ruim 25 jaar een van de meest toonaangevende klinieken in Nederland op het gebied van de gezondheidszorg van Zwitserse rassen. Het betreft onder andere de Berner Sennenhond, de Entlebucher Sennenhond, Appenzeller, Grote Zwitserse Sennenhond en de Zwitserse Witte Herder. Uiteraard zijn andere rassen en niet-rassen ook onder behandeling.

In een aantal zaken met betrekking tot de gezondheid van deze honden probeert het team van dierenartsen u te begeleiden.

Een onderdeel hiervan is de gezondheidscheck op 6 en 9 maanden leeftijd om goed te kunnen beoordelen of uw hond goed en vooral zonder problemen opgroeit. Bij deze check kijken we naar het gewicht, het gebit en luisteren we naar hart/longen. Heupen, ellebogen en andere gewrichten worden deskundig gecontroleerd.

Een ander onderdeel in de begeleiding van de gezondheidszorg en de fokkerij, is het maken van de (officiële) HD (Heupdysplasie) en ED (Elleboogdysplasie) foto’s.

Deze foto’s zijn van belang om na één jaar te bepalen of de desbetreffende hond afwijkingen heeft in een van gewrichten. Voor u als eigenaar weet u hoe met de hond om te gaan bij een gezonde hond, maar ook bij eventuele afwijkingen. Hierin begeleiden wij u, zodat de levensduur en kwaliteit van leven als hoogste prioriteit geldt.

Ook is dit belangrijk voor het gehele ras om te weten hoe de gezondheid ervoor staat.
De foto’s zijn als u met de hond wilt gaan fokken van essentieel belang.

*Prijs officiële    ED Röntgenonderzoek (8 foto's)            € 188,00
                         HD  Röntgenonderzoek                          € 110,00
                         HD+ ED Röntgenonderzoek (9 foto's)    € 250,00

*Screening ellebogen 2 foto’s per elleboog    € 110,00
(4 foto’s totaal, exclusief consult)                           

*screening Heupen (1 foto, exclusief consult)    € 65,00

*Prijzen zijn inclusief evt. sedatie, maar exclusief beoordelingskosten Raad van Beheer.
Beoordeling HD onderzoek:    € 64,13
Beoordeling ED onderzoek:    € 76,96