3 april

Update “blessure” Frans.

Zoals vele van jullie wel zullen weten ben ik al een paar maanden uit de roulatie. Door een eenzijdig auto-ongeluk op 7 December miste ik in het donker een bocht in Het Binnenveld en belande ik met mijn auto tussen de koeien. In eerste instantie leek de lichamelijke schade nog beperkt. Maar toen de pijn in mijn rug na een paar dagen niet echt minder werd, is een röntgenfoto gemaakt en bleek dat ik toch een gebroken wervel had. Dit leidde thuis tot enige discussie met mijn jongste zoon over het feit of ik nu licht gewond of zwaargewond was, ik was immers niet met ambulance naar ziekenhuis gebracht maar naar huis….. (wijsneus). Maar licht- of zwaar gewond, gevolg was toch dat ik 3 maanden thuis kwam te liggen/zitten met een korset om mij bovenlichaam.

Deze tijd heb ik niet alleen maar ge-Netflixed of op sociale media door gebracht. Ik heb tijd gebruikt om mij verder te verdiepen in oncologie. Binnen Kortenoord houd ik me al jaren bezig met oncologische chirurgie, maar langzaam aan was ook de behoefte om mogelijkheden uit te breiden. Daarom heb ik van alle uren thuis gebruik gemaakt om enkele specialistische boeken over veterinaire oncologie te lezen en protocollen te maken ten behoeve van ons oncologisch centrum dat we deze zomer willen openen. (zie verbouwing)  

Half Februari ben ik begonnen met fysiotherapie en 1 maart met 1 uur per dag werken. Dit werken wordt langzaamaan opgebouwd naar 4 uur waarna ik weer moet leren werken zonder korset. Ik hoop per 1 mei zover te zijn dat ik 4 uur kan werken en inderdaad mij korset kan afwennen. Als dat lukt zal ik dan waarschijnlijk ook mij telefonisch spreekuur weer starten. Tot die tijd probeer ik mensen die vragen voor mij hebben zoveel mogelijk terug te bellen.