13 augustus 2019

Medicatie

Het ophalen of bestellen van medicatie kan alleen op recept van de dierenarts. Voor overleg over medicatie verwijzen wij u graag naar het telefonisch spreekuur. Het is wettelijk niet mogelijk om zonder voorschrift van een dierenarts een kuur antibiotica of andere receptplichtige medicatie op te halen. Dit geldt ook voor oog- en oorzalven die antibiotica bevatten.

 

Retour medicatie

Heeft u door omstandigheden medicatie over dan kunt u dat inleveren bij het klein chemisch afval in uw gemeente. Ook is het mogelijk om dit bij ons af te geven. Wij dragen dan zorg voor een juiste afvoer van deze medicatie.

Er wordt ons regelmatig gevraagd of wij medicatie kunnen hergebruiken of vergoeden. Dit is niet mogelijk omdat wij niet garant kunnen staan voor de kwaliteit van de medicatie die de apotheek heeft verlaten. Ook zijn wij, net als de humane apotheek, gebonden aan wetgeving m.b.t. het bewaren, vervoeren en voorschrijven van medicatie. Wij vragen dan ook uw begrip voor bovenstaande.   

 

Betalingen

Wij verzoeken u om gelijk na uw bezoek af te rekenen aan de balie. U kunt bij ons contant of per pin betalen. Voor bestellingen die per post worden verstuurd vindt u bijgevoegd de factuur welke een betalingstermijn heeft van 14 dagen. Afwijkingen op bovengenoemde betalingsvoorwaarden kunnen alleen na overleg met een dierenarts ingewilligd worden.