1 april 2021

April: maand van de parasiet

Een parasiet is een levensvorm die zich ten koste van een ander organisme in stand houdt en vermenigvuldigt. De belangrijkste parasieten waar we bij gezelschapsdieren mee te maken hebben zijn vlooien, teken, luizen, mijten en wormen. 

Steeds meer overlast van vlooien en teken worden gezien bij onze huisdieren. Ook deze zomer wordt verwacht dat er veel overlast zal zijn van teken en vlooien.

Vlooien 

Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasieten die voor veel overlast zorgen bij onze huisdieren. Maar niet alleen honden en katten zijn gevoelig voor vlooien. Ook de mens, het konijn en de fret kunnen het slachtoffer worden van de vlo. 
Meer informatie over vlooien bij honden klik hier en bij katten klik hier

Teken

Onze zomers worden warmer en daardoor kunnen teken uit zuidelijke landen hier makkelijker overleven. Teken komen tegenwoordig het hele jaar voor, dus zowel in de zomer als in de winter. Het is van groot belang om te zorgen dat uw huisdier tekenvrij is. 
Meer informatie over teken bij honden klik hier en bij katten klik hier.

Wormen

Onze honden en katten zijn vaak besmet met wormen; dit zijn meestal spoelwormen en lintwormen. Ook zweep- en haakworminfecties komen voor. Uw hond of kat kan een worminfectie hebben zonder dat u het weet. Juist daarom is het belangrijk om regelmatig te ontwormen.
Meer informatie over wormen bij honden klik hier en bij katten klik hier. 

Actie tijdens deze maand


Deze maand krijgt u 20% korting op HELE verpakkingen uit ons assortiment ontworming en ontvlooingsmiddelen!

U kunt de middelen telefonisch, via ons online contactformulier of aan de balie bestellen.

 

Honden Katten Omgeving
Bravecto Bravecto Indoor X-Spray
Nexgard   Pet's Relief Allergone
Comfortis Comfortis  
Scalibor Profender  
Seresto Seresto  
Vectra 3D Vectra Felis  
Milbemax per 4 stuks

Milbemax per 4 stuks