3 juni 2021
  Nieuwsbrief juni 2021
 
Foto Dierenkliniek Kortenoord
Met deze maand aandacht voor de zomervakantie, de regels omtrent chippen en 10% korting op een chipafspraak!
Veel leesplezier!
 
COVID-19

Voor onze huidige COVID-19 regels klikt u hier.
 
Even voorstellen

Goedendag! Graag stel ik mij aan u voor: ik ben Nienke Weide-Harmsen,
32 jaar oud en ik ben sinds 2015 dierenarts.

Begin juni verhuis ik samen met mijn man en dochtertje van Amsterdam naar Ede. Hier ben ik opgegroeid en ik vind het heerlijk om weer terug te keren naar deze mooie omgeving.

Als klein meisje wilde ik altijd al dierenarts worden. Het helpen van dieren (en daarmee u) vind ik heel fijn om te doen. Mijn passie ligt onder andere bij tandheelkunde voor honden en katten.

Vanaf juli kunt u mij tegenkomen in de kliniek. Ik maak graag kennis met u en uw huisdier(en). Tot dan!
Foto Nienke
 
Zomervakantie
 
Het is alweer juni. Bent u al aan het nadenken over uw vakantie? Of durft u het nog niet aan vanwege corona? Uw zorgen rondom corona kunnen wij helaas niet bij u wegnemen. Wel kunnen wij u tips geven waar u op dient te letten wanneer u besluit om met uw huisdier op vakantie te gaan.
Gaat uw huisdier niet mee? Regel dan tijdig een geschikt vakantieadres.

U kunt met een van onze assistentes bespreken waar u heen denkt te gaan. Zij kunnen u adviseren welke inentingen en middelen nodig zijn voor het buitenland of voor een pension.

Wellicht besluit u om lekker in Nederland te blijven dit jaar en gaat u vakantie vieren op Nederlandse bodem. Maar besluit u om wel aan om naar het zuiden te reizen, dan dient uw huisdier beschermd te zijn tegen:
  • Hartwormen
  • Haakwormen
  • Vossenlintwormen

Belangrijk voor vertrek: 

  • Bedenk of het verstandig is om uw huisdier mee te nemen.
  • Kijk daarbij o.a. naar het klimaat en de reisduur.
  • Zorg dat uw huisdier op tijd alle standaard en verplichte inentingen krijgt.
  • Wanneer uw hond meegaat naar het buitenland is een rabiësvaccinatie verplicht. Let op: de Rabiës vaccinatie moet meestal minimaal 21 dagen voor vertrek worden toegediend. (Dit is afhankelijk per land).
  • Verder heeft uw dier een officieel Europees Dierenpaspoort nodig en een chip. Deze chip kunt u controleren via www.NDG.nl, klopt uw adres en telefoonnummer nog?

Voor invoereisen per land verwijzen we u graag naar de volgende websites:

 
Chipbeleid hond

Door een chip is altijd te achterhalen dat het uw hond betreft, bijvoorbeeld na weglopen of een aanrijding. Alle instellingen die met honden werken hebben een chipreader in bezit en alle chipnummers zijn tevens op internet te achterhalen.

Sinds 1 juni 2013 is het verplicht om pups voordat ze 7 weken oud zijn, te laten chippen, dit is dus al gebeurd bij de fokker. Indien uw hond meegaat naar het buitenland, is het verplicht om de hond te kunnen identificeren middels een chip (of een tatoeage)

Een chip is een kleine transponder die met een prik onder de huid wordt ingebracht. Met een speciale scanner kan het nummer op de chip uitgelezen worden. Dit nummer is gekoppeld aan de gegevens van de eigenaar. In geval van een ongeluk of vermissing kan direct de eigenaar gewaarschuwd worden.

Er zijn verschillende problemen die het welzijn van honden (en andere huisdieren) bedreigen. Zo zijn er dieren die worden mishandeld, verwaarloosd of achtergelaten door hun eigenaar. Ook vinden in de fokkerij en handel misstanden plaats, onder meer de import van buitenlandse honden zonder juiste vaccinatie of zonder herkenbare afkomst. In Nederland vindt ook bedrijfsmatige fokkerij plaats waarbij de fokker zich niet aan de regels houdt. Om deze problemen effectiever aan te kunnen pakken moet de herkomst van een dier kunnen worden achterhaald.

De hele maand juni krijgt u 10% korting op een chipafspraak!
 
Chipbeleid kat

In tegenstelling tot honden, is er voor katten (nog) geen chipbeleid. Dit betekent dat het niet verplicht is om uw kat te chippen. Wel adviseren wij om dit juist wel te doen. Want stel nou dat er iets met uw kat gebeurd, dan wilt u dit toch graag weten? 
Chippen kan zorgen en onwetendheid voorkomen. Wanneer katten ergens van schrikken kunnen ze wegrennen en daardoor verdwaald raken. Dit geldt dus ook voor binnenkatten. Uit de cijfers van de dierenbescherming blijkt dat nog geen 17% van de verdwaalde katten herenigd worden met hun baasje. Voor honden is dit maar liefst 93%, waaruit blijkt dat chippen echt effectief is. 

Voor meer informatie over het chippen van uw kat kunt u hier klikken.

Ook voor het chippen van katten krijgt u de hele maand juni 10% korting op de chipafspraak!
 
foto kat knuffelen
Agenda
Vrijdag 4 juni 2021 is het
knuffel-je-kat-dag!
 
Dit is het ideale moment om uw kat(ten) eens extra veel te knuffelen en te verwennen. Doet u ook mee?
 
Toekomstig nieuws

Binnenkort zullen wij de kliniek en het personeel van een 'nieuw jasje' voorzien. Wij kunnen u alvast verklappen dat wij afscheid zullen nemen van onze paarse kleur. Houdt u onze website in de gaten, spoedig zullen wij hier meer over laten weten!
foto nieuwe kleuren
 
Socials

Volgt u ons al op Facebook en Instagram?
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website