6 augustus 2021
 Nieuwsbrief augustus 2021Logo Kortenoord
Kortenoord
Met deze maand de introductie van een nieuwe collega, de aanschaf van een jong dier en ons nieuwe logo.
Veel leesplezier!
 
COVID-19

Onze COVID-19 regels zijn nog steeds versoepeld.
Klik hier om ze door te nemen.

dierenfoto's zonder mondkapje
 
Brian Elward
Even voorstellen

Per augustus zal Brian Elward het team van Kortenoord komen versterken. Brian is al 13 jaar dierenarts, heeft ook veel ervaring in de spoeddiensten opgedaan en is zeer ervaren in de orthopedie. Samen met Marèse zal hij de orthopedie nog meer uitbreiden binnen onze kliniek.
Klik hier voor de hele introductie.
 
Ppu en kitten
De aanschaf van een pup of kitten

Wat leuk, u heeft besloten om een puppy of kitten aan te schaffen!
Maar weet u wel waar u op dient te letten? Heeft u een goede fokker opgezocht? Of heeft u in het asiel rondgekeken? Hieronder hebben wij een aantal belangrijke zaken voor u genoteerd.

Belangrijk zijn de ouders van uw nieuwe huisdier. Wat zijn hun karaktereigenschappen? En zijn ze getest op eventuele erfelijke ziektes? Bij bijvoorbeeld een broodfokker zult u de ouders niet kunnen zien. Ook hebben broodfokkers vaak veel (te) jonge dieren die er niet allemaal even verzorgd uitzien.

Puppy's mogen wettelijk gezien vanaf 7 weken het nest verlaten. Ze dienen dan gechipt en ontwormt te zijn. Het advies is om een pup tussen de 8-10 weken te verhuizen zodat er later de minste gedragsproblemen kunnen ontstaan. Een goede fokker zal u van alle nodige informatie voorzien en vaak geven ze ook een puppypakket mee.

Kittens mogen wettelijk gezien ook vanaf 7 weken het nest verlaten. Eerder zal ook bij kittens voor levenslange problemen kunnen zorgen zoals de socialisatie. Het advies is om een kitten tussen de 9- 14 weken pas te verhuizen. Bij een goede fokker zal de kitten dan al heel veel geleerd hebben.

Het voer van uw nieuwe huisdier is ook heel belangrijk. Welk voer voor uw jonge huisdier het beste is, dat zal erg verschillen. Het belangrijkste hierin is dat de kwaliteit van het voer juist is om uw huisdier goed te laten groeien. Voor een passend voedingsadvies kunt u ook bij onze kliniek terecht. Wij helpen u graag verder.

En heeft u eenmaal uw keuze kunnen maken? Dan dient u vooral heerlijk van uw kleine vriendje te genieten ;)
 
Nieuw logo

Grote kans dat u bovenaan de nieuwsbrief al een ander logo heeft opgemerkt. Deze maand zal het logo stap voor stap zichtbaar worden. Niet alleen binnen onze kliniek, maar ook op onze website. Om hier meer over te lezen en om ons nieuwe logo goed te kunnen bekijken kunt u hier klikken.
 
Agenda

Zondag 8 augustus - World Cat Day
Dinsdag 10 augustus - Spoil Your Dog Day

Ook zullen wij weer een puppyavond organiseren. En als verrassing zal er ook een kittenavond komen. Zodra deze data bekend zijn dan zullen wij dit op onze website delen en kunt u zich hiervoor aanmelden.
hond en kat
 
Openingstijden

Ma 8:00 - 20:00 uur
Di 8:00 - 20:00 uur
Wo 8:00 - 20:00 uur
Do 8:00 - 20:00 uur
Vr 8:00 - 20:00 uur
Za 9:00 - 13:00 uur
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
 
Copyright © 2021 Dierenkliniek Kortenoord, All rights reserved.
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft ingeschreven voor de Nieuwsbrief van Dierenkliniek Kortenoord
 
Dierenkliniek Kortenoord
Rietveldlaan 80
Wageningen6708 SB
Netherlands

 


Add us to your address book