9 september 2021
        Nieuwsbrief September 2021
foto Dierenkliniek Kortenoord
Met deze maand informatie over onze oncologie afdeling,
bestraling bij gezelschapsdieren en onze vernieuwde website.
Veel leesplezier!

 
 
COVID-19

Onze COVID-19 regels zijn nog steeds versoepeld.
Klik hier om ze door te nemen.

dierenfoto's zonder mondkapje
 
Oncologie

De ziekte kanker, een nare diagnose die veel verdriet en angst oproept omdat deze ziekte een zeer ernstig en levensbedreigend verloop kan hebben. Ook onze huisdieren kunnen kanker krijgen waarbij het bij katten wat minder vaak voorkomt dan bij honden. 

Dankzij innovatie en vooruitgang in de diergeneeskunde is er een enorme toename van behandelmogelijkheden tegen kanker. Het resultaat is dat steeds meer dieren deze nare ziekte overleven en langer leven dan verwacht. Een gunstige prognose kan vooral dan worden gesteld wanneer de ziekte al in een vroege stadium wordt herkend.

Wist u al dat wij een eigen oncologie afdeling hebben? Onze dierenarts Eva van Andel is hierin gespecialiseerd. Op deze afdeling houdt ze zich bezig met het opsporen van tumoren en het behandelen van kankerpatiënten. Deze speciale expertise stelt haar in staat om u tijdens een oncologisch consult te informeren over het ziektebeeld en de behandelmogelijkheden wanneer er kanker bij uw huisdier is vastgesteld. 

Om hier meer over te lezen kunt u hier klikken.
 
Bestraling

Wanneer uw huisdier een chronische ontsteking of een tumor heeft, dan kan een operatie vaak de oplossing zijn. Hierbij kan onze dierenarts Eva u verder helpen. Helaas is chirurgie niet altijd mogelijk. Soms kan het proces zich op een lastige plek bevinden, zoals vlakbij een oog of bij de neus. Ook een gezwel in een omringend weefsel uitloop is moeilijk weg te halen.

In een aantal van deze gevallen kan radiotherapie (bestraling) een betere uitkomst of een goede aanvulling op chirurgie zijn. Bestraling zal bij ons worden begeleid door specialist Melinda Schmidt. 

Om hier meer over te lezen kunt u hier klikken.
 
Vernieuwde website

Met trots laten wij u weten dat onze website inmiddels is aangepast naar onze nieuwe verfrissende kleuren. Heeft u hem al bekeken? Wij zijn er enorm blij mee! Wellicht bent u ook al bij ons langs geweest en heeft u ons team al in hun nieuwe outfits gespot. De wens van de assistentes was een jasje met vooral veel opbergmogelijkheden in de vorm van zakjes, zodat ze pennen, notitieblokjes en rekenmachines altijd binnen handbereik hebben. Daarom hebben ze zelf een geschikt model uitgekozen.

Om onze vernieuwde website te bekijken kun u hier klikken.

Bent u nieuwsgierig naar onze nieuwe jasjes? Dan kunt u hier klikken. 
 
Agenda

25 september - Internationale Konijnendag
25 september- Bernerdag in Apeldoorn
27 september- Werelddag tegen hondsdolheid
 
Openingstijden

Ma 8:00 - 20:00 uur
Di 8:00 - 20:00 uur
Wo 8:00 - 20:00 uur
Do 8:00 - 20:00 uur
Vr 8:00 - 20:00 uur
Za 9:00 - 13:00 uur
Instagram Instagram
Facebook Facebook
Website Website