1 november 2022

Seniorenmaand

November is seniorenmaand bij Dierenkliniek Kortenoord. Deze hele maand krijgt u daarom 10% korting op een seniorenconsult! 


Maar vanaf wanneer is uw hond of kat senior?

Vanaf het 7e levensjaar kan een hond ‘senior' genoemd worden; katten worden vanaf het 8e levensjaar ‘senior’ genoemd. Dit is de gemiddelde leeftijd waarop het verouderingsproces begint bij honden en katten, afhankelijk van ras en gewicht. Uw hond of kat is dan natuurlijk nog niet echt oud, maar heeft een leeftijd bereikt die te vergelijken is met de senior status van mensen. Die senior fase begint bij grote en zeer grote honden zelfs nog iets eerder, rond het 5e levensjaar. Dat is eerder dan de meeste mensen denken. Zo staat één honden- of kattenjaar ongeveer gelijk aan 7 of 8 mensenjaren. Rond het 7e levensjaar neemt bij honden de gevoeligheid voor leeftijdsgebonden gezondheidsrisico's echter al toe, bij katten vanaf het 8e levensjaar. Het belang van preventieve gezondheidszorg wordt dan steeds groter.
 

Langer plezier van én voor uw hond en kat

Voor senior honden en katten hebben we een speciale aanbieding in november: de seniorenmaand. Een programma waarbij wij als uw dierenartspraktijk samen met u, uw hond en kat op gezonde en plezierige wijze een zo lang en gelukkig mogelijk leven proberen te bezorgen. Van belang is dat eventuele gezondheidsrisico's tijdig aan het licht komen. Omdat u als eigenaar uw hond of kat dag in dag uit meemaakt, valt het u misschien niet op dat sommige zaken langzamerhand veranderen. Zoals de manier waarop uw hond of kat reageert, zijn gewicht, de snelheid waarmee hij eet, enzovoort. Leeftijdsgebonden kwaaltjes kunnen dan uitgroeien tot serieuze gezondheidsproblemen. Wist u bijvoorbeeld dat overgewicht bij heel veel honden en katten voorkomt en op latere leeftijd al snel leidt tot diabetes, gewrichts- en/of rugproblemen? Verder zien we bij het vorderen van de leeftijd bijvoorbeeld meer gebitsproblemen en lever- en nieraandoeningen. Bij ongeveer 80 % van de katten boven de acht jaar is sprake van enige vorm van artrose, die zich onder andere uit in verminderde activiteit en minder spelen. Artrose is heel goed met medicijnen te behandelen. Dus ook voor uw hond en kat geldt: voorkomen is beter dan genezen.
 

Wat te doen

In november, de maand van de senioren, bieden we voor de hond en kat speciale korting op het seniorenconsult (eventueel ook op urine en/of bloedonderzoek, indien nodig). Als dierenarts controleren we uw hond of kat en bespreken (aan de hand van een vragenformulier) met u de eventuele veranderingen in het gedrag, de eetgewoonten of de beweging van uw hond of kat. Wordt er een “kwaaltje” gevonden, dan kan direct in een vroegtijdig stadium behandeling plaatsvinden. Is uw hond of kat gezond, dan verstrekken we u tips om dat zo te houden. U kunt een afspraak maken voor een seniorenconsult.
 

Een afspraak… en wat dan?

U ontvangt een vragenformulier van ons die u van te voren mag invullen. Tijdens de afspraak wordt uw hond of kat lichamelijk onderzocht. Dit onderzoek omvat een veelheid aan aspecten. Om te beginnen praten we graag even met u, dat levert vaak al veel belangrijke informatie op. Het verdere onderzoek bestaat onder andere uit het opnemen van de hartslag en temperatuur, inspectie van gebit, ogen, oren, het “afvoelen” van organen en controle van het gewicht. Mochten daarvoor aanwijzingen zijn, dan kan verder onderzoek zoals bloed- en urineonderzoek plaatsvinden. Samen met u bespreken we de conditie van uw hond of kat en wij verstrekken u adviezen over voeding en verzorging. Mocht uw hond of kat ergens last van hebben dan maken we een behandelplan, speciaal op maat voor uw hond of kat. 
 
 

Tijdens de seniorenmaand hanteren wij de volgende aanbiedingsprijzen:

Seniorenconsult € 45,87 
Urineonderzoek in combinatie met seniorenconsult € 63,81
Bloedonderzoek in combinatie met seniorenconsult € 136,19
Urine- en bloedonderzoek in combinatie met seniorenconsult € 170,68
 


Mocht verdere behandeling nodig zijn, dan wordt dat natuurlijk vooraf met u besproken.

 

Onderstaand kunt u de vragenlijsten downloaden:

Vragenlijst seniorenprogramma hond

Vragenlijst seniorenprogramma kat

Want ook uw senior verdient de beste zorg!