31 januari 2023

Februari, de maand van het gebit

Februari is ook in 2023 weer uitgeroepen tot de maand van het gebit. Landelijk zal er door dierenartsen en assistenten extra aandacht aan het gebit besteed worden.

Ook bij Dierenkliniek Kortenoord zullen we er extra tijd aan besteden. 

U kunt een gratis consult-afspraak maken bij een van onze dierenartsen om het gebit van uw huisdier te laten beoordelen. Wij hebben 2 momenten hiervoor beschikbaar gesteld:

Donderdag 16 februari 2023 van 14:00 - 15:00 uur
Donderdag 23 februari 2023 van 15:30- 16:30 uur 

U krijgt op dat moment ook extra uitleg over gebitsverzorging. Dit is namelijk van groot belang. Wees er snel bij want ‘vol is helaas vol…’  

Mocht u toch op een ander tijdstip deze maand langs willen komen voor een gebitsconsult? Dan krijgt u op de consultkosten 10% korting.
Ook krijgt u de hele maand 10% korting op gebitsproducten.

Er zijn een aantal zaken waaraan u zelf kunt merken dat uw hond lijdt aan een gebitsaandoening, zoals stank uit de bek, krabben aan de bek, bruingele aanslag op tanden en kiezen, gezwollen en rood tandvlees en overmatig “speekselen”. We adviseren in dit geval een afspraak te maken voor een professionele gebitsreiniging. Ook hierover kunnen wij u meer informatie geven.

Veel honden en katten krijgen in de loop van hun leven problemen met hun gebit. Meestal gebeurt dit pas als ze volwassen zijn maar soms treden problemen al op tijdens hun jeugd. Gebitsproblemen zijn niet alleen pijnlijk (al merkt u vaak niets aan het gedrag van uw dier) maar kunnen ook gevaar opleveren voor de gezondheid van uw huisdier.
Maak daarom snel een afspraak voor een gebitscontrole.