30 mei, door Dierenkliniek Kortenoord

Chippen van honden is verplicht

Dierenkliniek Kortenoord zal ook in juni 2018 een chipactie houden. Alle huisdieren (honden, katten, konijnen, fretten, enz.) kunnen de hele maand voor de sterk gereduceerde prijs van €27,50 gechipt worden.

Voor nieuwe pups vanaf 7 weken is het chippen verplicht, maar voor katten en oudere honden bestaat nog geen regeling. Katten raken vaker zoek dan honden, en het komt regelmatig voor dat katten en honden hun baasje niet terugvinden. Dierenkliniek Kortenoord wil met deze actie zorgen dat nog meer dieren bij verlies (bijvoorbeeld na weglopen of na een ongeval) snel bij hun eigenaar teruggebracht kunnen worden. Teveel honden en katten worden niet bij de eigenaar teruggebracht, omdat de eigenaar niet te achterhalen is! 

Daarom doet Dierenkliniek Kortenoord ook dit jaar weer mee met de landelijke chipactie. U kunt uw huisdier (hond, kat, konijn, fret, enz.) gedurende de maand juni 2018 voor slechts € 27,50 laten chippen! Normaal betaalt u bij ons € 58,01 voor het chippen van uw huisdier.

Een chip is een kleine transponder die met een prik onder de huid wordt ingebracht. Met een speciale scanner kan het nummer op de chip afgelezen worden. Dit nummer is gekoppeld aan de gegevens van de eigenaar. In geval van een ongeluk of vermissing kan direct de eigenaar gewaarschuwd worden.

Voor een afspraak om uw dier te chippen kunt u onze telefoniste iedere werkdag bereiken tussen 8.00 uur en 19.30 uur en zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.