Brian Elward

Een korte introductie is wel op zijn plaats.
Mijn naam is Brian Elward en ik zal per augustus 2021 het team van Kortenoord komen versterken.
Ik ben 13 jaar werkzaam geweest in een eerstelijns praktijk in Nieuwegein en sinds enkele maanden werk ik in het Evidensia Dierenziekenhuis in Arnhem als dierenarts orthopedie.
Daarnaast draai ik mee in de spoedchirurgie diensten van het Evidenisa Dierenziekenhuis te Nieuwegein. Zoals u al kunt lezen voert de chirurgie en met name de orthopedie de boventoon in mijn werk.
Bij de opleiding tot gedifferentieerd orthopedische dierenarts heb ik Marèse leren kennen en hebben wij de nodige nascholingen en cursussen samen gevolgd.
 
Recentelijk heeft Marèse mij gevraagd of ik naast mijn werkzaamheden in het dierenziekenhuis ook geen interesse had om bij haar in Kortenoord de orthopedie nog verder uit te breiden tot een meer uitgebreidere zorg.
In diergeneeskundig Nederland wordt de vraag naar een hogere kwaliteit van zorg in de orthopedie steeds groter, echter zijn er op bepaalde vlakken nog steeds tekortkomingen hoe de patiënten behandeld kunnen worden. Een groot voorbeeld bijvoorbeeld is de vraag naar arthroscopie (dit zijn kijkbuisingrepen) van gewrichten, nog steeds worden heel veel honden “ouderwets” chirurgisch open gemaakt en dat terwijl het met een arthroscopische ingreep de resultaten veel beter zijn.
In Kortenoord willen Marèse en ik de arthroscopie in deze regio gaan opzetten en gaan aanbieden om zo een groot scala van patiënten kunnen helpen.
 
Met dit in het verschiet kon ik geen nee zeggen en heb ik na al die jaren mijn baan in Nieuwegein opgezegd om in Kortenoord een nieuwe uitdaging aan te gaan.
 Ik heb ontzettend veel zin om samen met Marèse dit project op te gaan zetten en ik krijg er al heel veel energie van de gedachte om in zo’n mooi en goed uitgeruste praktijk te gaan starten.
 
Ik hoop het niet voor u en uw dier maar mocht ik nodig zijn dan heet ik u van harte welkom.