Marèse van Haneghem

Sinds april 2007 werk ik als dierenarts bij Dierenkliniek Kortenoord, en ik heb het erg naar mijn zin. 

In 1998 ben ik afgestudeerd als dierenarts met specialisatie gezelschapsdieren – honden, katten, konijnen en knaagdieren.  Sinds mijn afstuderen ben ik als dierenarts werkzaam. Eerst in Gorinchem, daarna lange tijd in Tilburg en Oosterhout, en nu dus in Wageningen.

Ik heb veel ervaring opgedaan op de gebieden orthopedie, chirurgie, tandheelkunde, verloskunde, dermatologie en interne ziektenleer.  Ook doe ik  de ovariëctomie bij de teef via de laparoscopische methode (kijkoperatie). Uiteraard vind ik het leuk om met honden en katten te werken, maar ook met de behandeling van “bijzondere dieren” als cavia’s en konijnen heb ik veel ervaring. 
 
Ik ben de gelukkige moeder van drie zonen – Steijn (2001), Pieter (2003) en Thom (2005) – en ben dus regelmatig op het voetbalveld, de atletiekbaan of in de judoschool te vinden. De combinatie van werk en zorg maakt dat ik van beide enorm kan genieten.
 
Thuis proberen we het aantal huisdieren binnen de perken te houden. We hebben een hond (Duitse Herder), een katten en een baardagaam.