Steven Schukking

Sinds 1990 ben ik werkzaam aan de kliniek Kortenoord te Wageningen, 500 meter verwijderd van de plek waar ik ooit ben geboren (Ooststeeg). Een echte Wageninger, zo voel ik mij nog steeds, ondanks dat ik nu op de grens van Rhenen woon. Ik heb daar een plek waar mijn dieren heerlijk kunnen leven. Mijn veestapel bestaat uit 2 honden, 5 katten, 6 schapen, 10 kippen. Van alle pluimage voorzien dus.
 
Samen met Hester zijn wij de trotse ouders van onze zoon Peer en onze dochter Jasmijn. Onze zoon Peer vindt nu alle dieren geweldig en zij hem ook, het is prachtig om te zien hoe dieren en kinderen aan elkaar leren wennen en met elkaar omgaan.

Al jaren verdiep ik mij in de homeopathische behandeling van dieren. Na een interne opleiding binnen de kliniek heb ik later de officiële cursus voor artsen en dierenartsen gevolgd. Enkele jaren geleden ben ik toegetreden tot het lerarencorps en leidt sindsdien collega-dierenartsen op in het homeopathisch gedeelte van de diergeneeskunde.

Toen ik in 1988 afstudeerde ben ik eerst in het leger verzeild geraakt, waarna ik 1 jaar heb les gegeven op de faculteit voor diergeneeskunde bij de vakgroep verloskunde. Toch lag mijn hart in de praktijk, waarin ik in 1990 op de Lijnbaanstraat ben begonnen. In de afgelopen jaren heb ik mij in een aantal hondenrassen extra verdiept (Berner Senners, Zwitserse Senner honden, de Zwitserse Witte Herder en de Bordeaux dog. Hetgeen er toe heeft geleid dat ik een aantal verenigingen ondersteun in fokbeleid en gezondheidszorg. Binnen deze rassen zien we andere ziektebeelden, die vaak speciale begeleiding behoeven. Maar natuurlijk zijn alle andere honden welkom, om over katten maar niet te spreken. Als eigenaar van 5 katten sta ik elke dag weer versteld van de verschillende karaktereigenschappen van deze dieren. Met veel plezier verdiep ik mij dan ook in ziektes, maar ook in gedragsafwijkingen.