Over ons

Dierenkliniek Kortenoord is al vele jaren een begrip in Wageningen. In november 1973 heeft Atjo Westerhuis Dierenartsenpraktijk Wageningen opgericht in het centrum van Wageningen. Wellicht dat vele Wageningers zich het gebouw ‘het Witte Paard’ nog goed kunnen herinneren. We kunnen er dan ook wel van spreken dat Atjo de grondlegger is van onze kliniek. Deze gezellige en kleine praktijk heeft hij, in samenwerking met Harry van Elst, groot weten te maken. Destijds werkte men veel met landbouwhuisdieren en paarden en behandelden ze de dieren van de WUR. De praktijk in Wageningen stond erg bekend om de homeopathische behandelingen van Atjo Westerhuis.  Atjo heeft destijds dan ook meerdere mensen opgeleid tot homeopaat en heeft ook zijn eigen boek uitgebracht. Ook heeft Atjo in 1977 de groep Veterinaire Homeopathie van de KNMvD (Koninklijke Nederlanden Maatschappij Voor Diergeneeskunde) opgericht. 

Vanwege het grote succes was in mei 1991 besloten om de kliniek in de Wageningse wijk Noord-West op te zetten. Hier was meer ruimte om alle patiënten van de juiste zorg te kunnen voorzien. Doordat het nieuwe pand is gebouwd op een locatie waar ooit een boerderij genaamd ‘Kortenoord’ stond, is de naam van de praktijk hier ook naar genoemd. Dierenartsen Steven en Frans hebben meer dan 20 jaar hun bijdrage geleverd aan Dierenkliniek Kortenoord. Zij hebben Kortenoord met de ondersteuning van vele professionele dierenartsen verder doen groeien in de zorg van de gezelschapsdieren. Marèse van Haneghem is in 2007 bij Dierenkliniek Kortenoord komen werken en heeft de verder opbouw ondersteunt. Marèse heeft samen met een team artsen jarenlang de leiding over Dierenkliniek Kortenoord gehad. 

Onder leiding van Marèse van Haneghem is in september 2015 de praktijk verbouwd. Alles werd in een prachtig nieuw jasje gestoken en van de nieuwste apparatuur voorzien. In 2019 heeft er nogmaals een verbouwing plaats gevonden, er is een CT- scan geplaatst. Kortenoord is nu voorzien van 7 spreekkamers waarvan 1 kattenkamer, een aparte wachtruimte voor honden en katten, een groot eigen laboratorium, 4 OK ruimtes, een hondenopname, een katten en kleine huisdieren opname, een quarantaine opname, een röntgenruimte, een oncologiekamer, een bestralingsapparaat, een echo en wij zijn voorzien van de allernieuwste CT-scan.  

Inmiddels staat Dierenkliniek Kortenoord bekend om de eerstelijns en tweedelijns zorg voor uw gezelschapsdieren. Honden, katten, konijnen en knaagdieren. Allerlei gezelschapsdieren zijn hier van harte welkom. Als kliniek en als dierenartsen blijven wij onszelf ontwikkelen naar de meest moderne maatstaven. Dag in dag uit staan wij voor u klaar met ons team van 7 dierenartsen, een specialist veterinaire radiologie, een goede samenwerking met een homeopatish dierenarts en vele enthousiaste medewerkers. Zij weten als geen ander hoe belangrijk de communicatie met u is en dat een goede behandeling van uw dier alleen kan in directe samenwerking met u.

Elke dierenarts heeft haar eigen interessegebied waardoor wij als team optimale kwaliteit kunnen leveren. Onderling overleggen onze dierenartsen graag met elkaar, om uw huisdier van de beste behandeling te kunnen voorzien. Een ongedwongen sfeer en een persoonlijke behandeling zijn kenmerkend voor Kortenoord.

 

Onze missie:

Team Kortenoord biedt dierwaardige zorg waarbij we samen met u op zoek gaan naar de beste optie voor uw dier.

Met onze uitgebreide mogelijkheden en gezamenlijke kennis zetten wij net die extra stap.