Katten

We zijn zeer trots dat onze kliniek is genomineerd als Cat Friendly kliniek status Gold. Dit betekent dat de kliniek voldoet aan de Cat Friendly eisen met de hoogst behaalbare status. Wij vinden het heel belangrijk dat katten zich op hun gemak voelen binnen onze kliniek. 

Katten zijn namelijk bijzondere dieren. Vaak wordt de kat behandeld als een kleine hond. En dat terwijl de kat wat betreft gedrag, lichaamsbouw (o.a. gebit), voeding en ziektes beslist géén hond is.

Katten houden niet van veranderingen. Ze worden vaak verkeerd begrepen wat de nodige stress kan opleveren tijdens een dierenartsenbezoek. Bij Kortenoord doen we er alles aan om deze stress bij behandeling te voorkomen. Met geduld en respect voor de kat zorgen we ervoor dat de kat zich op zijn gemak voelt. Bij binnenkomst van de kliniek zijn honden en katten gescheiden.
Voor de katten hebben we een aparte wachtkamer waar de dieren in een eigen kubus neergezet kunnen worden. We hebben een aparte spreekkamer en opname voor katten. Ook verspreiden wij in deze ruimtes feromonen, waardoor uw kat minder stress zal ervaren.

Bij Dierenkliniek Kortenoord doen we er alles aan om het voor de kat zo aangenaam mogelijk te maken.

Voortplanting