Uw dier in goede handen

Als kliniek vinden wij het belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen op het medische vlak, maar dit is niet het enige. Wij kijken en onderzoeken de patiënt maar luisteren vooral ook naar de eigenaar van het dier. Hoe gedraagt het dier zich thuis en in zijn omgeving. Dit is voor onze kliniek zeer belangrijk om uiteindelijk een goede diagnose te stellen. Onze ervaring leert dat de eigenaar zeer waardevolle informatie kan verstrekken die het genezen van het dier ten goede komt. Als kliniek nemen we de tijd voor onze patiënten.

Voorste kruisbandscheuring TTA

Een gedeeltelijke of volledige scheuring van de voorste kruisband is één van de meest voorkomende oorzaken van achterpoot kreupelheid bij de hond, die instabiliteit van de knie veroorzaakt.
Lees meer >

Laparoscopie

Ook voor een laparoscopische behandeling bent u bij Dierenkliniek Kortenoord aan het juiste adres. Onze gespecialiseerde Dierenartsen voeren deze behandeling vaak uit waardoor er veel kennis en ervaring in huis is. Verder zijn de voordelen van een Laparoscopische behandeling, t.o.v. een traditionele behandeling, groot.
Lees meer >

Endoscopie (scopie)

Bij Dierenkliniek Kortenoord kunt u terecht voor een endoscopie van uw hond of kat. Met een endoscopie is het mogelijk om met een camera in de maag en de darmen van uw dier te kijken.
Lees meer >

Lasertherapie

Lasertherapie bij honden of katten wordt gebruikt om pijn te verminderen en om ontstekingen en zwellingen te behandelen.
Lees meer >

Patella Luxatie hond

Patella luxatie - de knieschijf van een hond kan los schieten. Lees hoe Kortenoord kan helpen met onderzoek en behandeling
Lees meer >

Oncologie

Dierenkliniek Kortenoord in Wageningen is gespecialiseerd in behandelvormen van kanker (oncologie) bij uw hond of kat. Maak direct een afspraak.
Lees meer >

Bestraling (radiotherapie)

Bestraling bij gezelschapsdieren
Lees meer >

ACP voor artrose hond

De behandeling van artrose is al lang niet meer alleen een pijnstiller voorschrijven. Sinds enkele jaren wordt artrose bij mensen effectief behandeld middels het geven van een ACP (autoloog conditioned plasma) injectie in het aangetaste gewricht. Bij Kortenoord doen we dit ook bij dieren.
Lees meer >

Fracturen

Bij Dierenkliniek Kortenoord zien en behandelen wij een scala aan breuken en kunnen wij verschillende technieken toepassen om de breuken zo goed mogelijk te laten genezen.
Lees meer >

Artroscopie

Bij Dierenkliniek Kortenoord worden er ook artroscopieën uitgevoerd. Dit is een kijkoperatie in een gewricht, zoals bijvoorbeeld de knie of elleboog. ‘Artro’ staat voor gewricht, en ‘scopie’ staat voor het kijken.
Lees meer >

Castratie-Sterilisatie kat of hond

Een castratie en sterilisaties zijn veel voorkomende behandelingen die op onze Dierenkliniek worden uitgevoerd. Daarbij blijft de behandeling niet beperkt tot honden en katten.
Lees meer >

Interne geneeskunde

Interne geneeskunde is de geneeskunde die zich met name bezighoudt met het genezen van inwendige organen.
Lees meer >

Gastropexie (voorkom maagkanteling)

Voorkomen is beter dan genezen, met en Laparoscopische Gastropexie beschermt u uw hond tegen de vaak dodelijke maagkanteling
Lees meer >

Maagtorsie

Hond heeft een maagtorsie: het is van belang omdan acuut te handelen.
Lees meer >

Homeopathie bij dieren

Waar de reguliere dierengeneeskunde ophoudt gaat Dierenkliniek Kortenoord verder. Zo werken wij met een homeopathisch dierenarts samen. Daarmee is de kennis, kunde en ervaring beschikbaar om uw huisdier de beste kans op genezing te geven.
Lees meer >

Cryptorchidie

Bij pasgeboren pups en kittens liggen de testikels nog in de buik. Het lieskanaal staat in deze levensfase nog wijd open. Na een paar weken gaan de testikels indalen door het lieskanaal tot ze in de balzak liggen.
Lees meer >